Türkan Efe Kimdir?

18.12.2020 1212

TÜRKAN VE GÜNGÖR EFE

12-01-2021
     Demir- çelik sanayisinde Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından biri olan Güngör EFE, bu sektörde iş veren olarak istihdam sağlamıştır. Ülkenin ihtiyacı olan birçok ürünü üretmiştir. Ülkenin kalkınmasındaki en önemli konunun eğitim olduğuna tüm yaşamı boyunca inanmıştır. Eğitimin ana görevinin öğrenme isteği oluşturmak olduğunu; öğrenen ve belli bir eğitim seviyesine ulaşmış insanın daha iyi bir yaşam standardına ulaşacağını düşünmüştür. Bu eğitimli bireylerin topluma katkıda bulunarak, ülkesinin kalkınmasına etki ettiğine tüm yaşamı boyunca inanmıştır. Bu inancı doğrultusunda, gençlik yıllarından itibaren gönülden istediği ülke evlatlarının eğitim- öğretim yuvası olacak bir okul yaptırmayı amaç edinmiştir.

Çocukları çok seven Türkan EFE, hayatı boyunca bir ülkenin geleceğinin o ülkenin insanlarının göreceği eğitime bağlı olduğuna inanmıştır.

Eşi Güngör EFE'nin insana yapılan yatırımın ülkenin geleceğine yatırım olacağı görüşünde hem fikir olup; fikri hür, vicdanı hür, bilimsel düşünce gücüne sahip, disiplinli, çalışkan, kendine güvenen, analitik düşünebilen, kültürel değerlere sahip çıkan ve dünyada yaşanan her türlü ilerlemeyi takip ederek, kendine ve ülkesine fayda sağlayacak gelişmelere kolayca uyum gösterecek bireylerin yetişmesinin çok önemli olduğunu tüm yaşamı boyunca ifade etmiştir.

Bu inancı doğrultusunda; ülke çocuk ve gençlerinin hizmetinde olacak bir okul yapılması konusunda eşine destek olmuştur.

 

(Kızı Nükhet ATAMAN'dan alıntı)