Müze Elçileri Etwinning Projesi

Müze Elçileri Etwinning Projesi

''Müze Elçileri'' E-Twinning Projesi

14.01.2021 303

Okulumuz 3-E sınıf öğretmeni Dilek KALAYCI'nın yürüttüğü ''MÜZE ELÇİLERİ'' eTwining projesi çalışmlarına devam ediyor.Proje ortaklarının tanışma toplantısından sonra velilere proje çalışmaları hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin izin belgeleri tamamlandı.Dilek öğretmenimiz tarafından öğrencilere web 2 araçlarının kullanımı hakkında eğitim verildi.Öğrencilerimiz logo, afiş ve kelme bulutu yapmayı uygulamalı olarak eğlenceli bir süreçle öğrendiler. Müze elçisi öğrencilerimiz, 14 Ocak 2021 saat 20.00da yapılacak olan çalışmada, Ankara Rahmi Koç Müze Eğitimcisi Ayşe Bağırıcıoğlu'nun liderliğinde oyunlar ve çeşitli etkinliklerle müzenin önemi konusunda farkındalıklarını arttıracaklardır.

meb_iys_dosyalar/34/17/739159/fotograf_galerisi_2952307.html

 

 

     MÜZE ELÇİLERİMİZ UZMANLA BULUŞTU

           Ankara Rahmi Koç Müze Eğitimcisi Ayşe Bağırıcıoğlu ile proje ortaklarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz buluştular. Müze ve müze eğitiminin önemi üzerinde duruldu. Etkinliklerle öğrenciler akran gruplarıyla iletişime geçtiler. Web 2 araçlarını kullanarak müze ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. İlk sanal müze gezilerine Anıtkabir'den başladılar. Öğrencilerimiz Anıtkabir'i ve Anıtkabir Müzesinde dikkatlerini çeken eşyaların resimlerini çizdiler. İkinci gezilerini Atatürk Arboretumuna gerçekleştirdiler. Öğrenciler ara tatilde arkadaşları ile buluştular, doğal güzelliklerinin farkına vardılar. Gördüklerinin resmini çizip kolaj çalışması yaptılar.

meb_iys_dosyalar/34/17/739159/fotograf_galerisi_2979128.html


     MÜZE ELÇİLERİ MÜZE KURUYOR

         3-E sınıfı Müze Elçisi öğrencilerimiz bir ürünün müzeye nasıl ekleneceğini, envanter kayıt fişinin nasıl tutulacağını öğrendiler. Evlerinin bir köşesinde envanter fişlerini yazarak ben müzelerini kurdular. Müzelerini önce sınıf arkadaşlarına tanıttılar. Öğrencimiz Sema Nur ve Kerem müzelerinden seçtikleri bir eşyayı proje ortaklarına anlattılar. Güvenli internet günü etkinlikleri kapsamında interneti günlük kullanmak için nelere dikkat edilmesi gerektiğini konuştular. Konuyla ilgili kodlama, kelime bulutu çalışması yaptılar. İnternetin güvenli kullanımıyla ilgili ipuçları veren videolar hazırladılar. İstanbul oyuncak müzesini sanal olarak gezdiler. Oyuncağın tarih boyunca geçirdiği değişimleri gözlemlediler. Öğrenciler ilgilerini çeken oyuncakların resmini çizdiler.

meb_iys_dosyalar/34/17/739159/fotograf_galerisi_2981978.html


MÜZE ELÇİLERİ MART AYI ÇALIŞMALARI

TACETTİN DERGAHI SANAL OLARAK GEZİLDİ

Okulumuz 3-E sınıfı Müze Elçileri öğretmenleri  Dilek Kalaycı'nın rehberliğinde Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazdığı Tacettin Dergahını sanal olarak gezdiler.

MEDDAH OSMAN AĞA İLE BULUŞTULAR

Meddah Osman Ağa ile buluşan Müze Elçilerimiz Meddahlık sanatını hikayelerle, oyunlarla yakından tanıdılar.

ÇANAKKALE MÜZESİ SANAL OLARAK GEZİLDİ

Çanakkale Şehitler Abidesi ve Çanakkale Şehitler Müzesini sanal olarak gezdiler. Gezi sonrasında kolaj ve kodlama çalışması yaptılar.

MÜZE BAVULU HAZIRLADILAR

 Müze Elçilerimiz bir ürün müzeye kaydedilirken nelere dikkat edilir, nasıl seçilir ve sergilenir konularında bilgi sahibi oldular. Ailelerinin desteği ile kendi müze bavullarını hazırladılar. Arkadaşlarına bavullarındaki ürünlerin tanıtımını yaptılar.

meb_iys_dosyalar/34/17/739159/fotograf_galerisi_3023424.html

 

MÜZE ELÇİLERİ NİSAN  AYI ÇALIŞMALARI

     3-E Müze Elçilerimiz Sınıf Öğretmenleri Dilek Kalaycı'nın rehberliğinde ; Heykel nedir? İnsanlar neden heykel yapmışlar? Heykel büyük mü küçük mü olur? Kimler heykel yapar sorularının cevaplarını aradılar. Kendileri  heykeltraş olup heykel yaptılar.

1. Meclis binasını sanal olarak gezdiler.23 Nisan konulu resim yaptılar. Uzaktan eğitim sürecinde olduğumuz için bayram hazırlığı olarak evlerinin camlarını süslediler.

meb_iys_dosyalar/34/17/739159/fotograf_galerisi_3023431.html

 

MÜZE ELÇİLERİ MAYIS  AYI ÇALIŞMALARI

      3-E sınıfı Müze Elçileri öğretmenleri Dilek Kalaycı ile birlikte, proje ortaklarının katılımıyla ve Gülcan Ayan'ın liderliğinde masallarla bayramlaştı. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı oyunlarla kutladılar. Resfebe çalışması yaptılar. Müzeler Haftasında kendileri Oyuncak Müzesi kurdular. Proje ortaklarıyla İller Müzesi kurdular.

 meb_iys_dosyalar/34/17/739159/fotograf_galerisi_3023432.html